A neves bankszakember kinevezésével tovább erősödik a Magyar Bankholding Zrt. vezetése, Vida József elnök-vezérigazgató, valamint Balog Ádám és Bencze András igazgatósági tagok mellett - idézi a Mészáros-csoport közleményét az MTI.

A bankholding a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (MTB), az MKB Bank Nyrt. (MKB) és a Budapest Bank Zrt. (BB) egyesülésével egy új, jelentős piaci súllyal rendelkező, hazai tulajdonú bankcsoport létrehozását hivatott előkészíteni.

Barna Zsolt egyik legfontosabb feladatának az új óriásbank sikeres pályára állítását nevezte a vezérigazgatóval szoros együttműködésben és feladatmegosztásban. Stratégiai cél ugyanis, hogy a három pénzintézet fúziójával létrejövő bankcsoport a szektor egyik legjelentősebb szereplőjévé váljon a következő 5 évben.

További meghatározó feladatai is lesznek a magyar gazdasági élet kulcsszereplőjének számító Mészáros-csoporton belül: Barna aktívan részt vesz a cégcsoport stratégiai céljainak kialakításában és azok megvalósításának irányításában, valamint vállalatirányítási- és külföldi akvizíciókban szerzett tapasztalatait kamatoztatva tervezi és irányítja a Mészáros Csoport nemzetközi piacon történő terjeszkedését - derül ki a közleményből.

Barna korábban az OTP-ben dolgozott vezérigazgató-helyettesként. Távozását a piacvezető pénzintézettől július végén jelentették be.