Különféle ígéretekkel próbálják csalók rávenni többek között a facebookozókat, hogy adják meg az adataikat vagy adjanak bizonyos összeget.

Ehhez többek között a Mol "mögé bújnak" és az olajcég nevében hirdetnek játékot vagy akciót. 

Az utóbbi időben történt rendkívűl nagy számú átverési kísérlet és visszaélés miatt ismételten szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy a csalók hamis oldalakon keresztül, nem létező MOL ajánlatokat, kérdőíveket, nyereményjátékokat hirdetnek.
A leggyakoribb átveréseket összegyűjtöttük nektek:

- közölte a Mol a hivatalos Facebook-oldalán

A leggyakoribb átverések között vannak a következők: 

  • 200 literes üzemanyagkártyát kínálnak 610 forintért vagy adatok megadásáért cserébe;
  • 600 literes üzemanyagkártya szerezhető kérdőív kitöltésért cserébe;
  • kérdőív-kitöltésen keresztül 200 ezer forintos "MOL Nemzeti állami támogatást" ígérnek;
  • hamis Facebook-oldalak nevében közölnek megtévesztő információkat.

A Mol közölte, ezekhez az akciókhoz semmi köze sincs, ezért kér mindenkit, hogy legyen óvatos és ne dőljön be a csalóknak. A Mol a ténylegesen meghirdetett saját akcióit, ajánlatait a hivatalos weboldalán, a www.mol.hu-n ismerteti. Az olajcég azt kéri, hogy mindenki ellenőrizze a posztok forrását. Gyanúra adhat okot, ha egy oldalon vagy posztban hemzsegnek a helyesírási hibák és senki ne adja meg az adatait ismeretlen vagy gyanús oldalakon. 

Persze nemcsak a Mol, hanem számos másik cég, például a boltláncok is rendszeresen a csalók célkeresztjében kerülnek. Többek között a Lidl és a Tesco még korábban összerakott egy kisokost, amelynek segítségével kikerülhetőek az átverések.