A Mol szerint egész Európában romlanak a járványügyi statisztikák, ezért minden lehetséges eszközt be kell vetni a kollégák védelme érdekében.

„Járványügyi szakemberek egyetértenek abban, hogy minden Magyarországon elérhető oltással meg lehet előzni a súlyos megbetegedéseket, és ezt az állítást a Mol saját statisztikái is igazolják” – írta a hvg.

„Krízismenedzsment csapatunk hétről hétre kockázatelemzéseket végez, és járványügyi szakemberek bevonásával rendszeresen finomhangolja a vállalat védekezési stratégiáját. A rendelkezésre álló védettségi statisztikák alapján arra jutottunk: a jelenlegi helyzetben határozottabb intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy megvédjük a kollégáink egészségét és Magyarország energiaellátását.

Bár a folyamatos tájékoztató kampányoknak és munkatársaink felelős magatartásának köszönhetően a vállalaton belüli átoltottság a 80 százalékot is meghaladja, mi jelentősen szeretnénk növelni az arányt, hiszen egymásért és a régió ellátásért is felelősséggel tartozunk” – fogalmazott Ratatics Péter, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója.

A munkatársaknak 2022. január 31-ig kell igazolniuk, hogy felvették az oltást, átestek a betegségen, van pozitív antitesttesztjük vagy orvosilag ellenjavalt számukra az oltás. Ha a védettségi igazolvány lejár, akkor az érintett munkatársak oltakozással szerezhetnek védettséget.