A Morgan Stanley újabb lépést tett budapesti irodájának megerősítésére: új Automatizációs Tudásközpontot alapít, mely több mint tucatnyi újabb munkahely megteremtésével támogatja a vállalatnál zajló automatizációs törekvéseket többek között képzésekkel, a legjobb gyakorlatok megosztásával, platformok teremtésével, irányítással és ellenőrzéssel.

A cél, hogy az alkalmazottak fejlesszék digitális készségeiket, és aktív szerepet vállalhassanak abban, hogy automatizált megoldásokkal váltsák ki rutinszerű feladataikat, javítsanak saját teljesítményükön és így az egész vállalat működését hatékonyabbá tegyék.

A világ egyik vezető pénzintézeteként a Morgan Stanley számos területen használja ki az automatizáció előnyeit. A vállalat képes így kiváltani olyan mindennapi tevékenységeket, mint az emailcsatolmányok letöltése, a számlák és ügyféldokumentumok feldolgozása, adatellenőrzés, visszaélések megelőzése es felderítése. Az automatizáció révén nő a vállalat hatékonysága, csökken az emberi hibák száma, racionalizálhatók a költségek, a munkatársak kreatívabb feladatok megoldására fókuszálhatnak.

A vállalat budapesti központja sok fejlesztésben játszik kiemelt szerepet. Az iroda 2006-ban harminc fős matematikai modellező csapatként kezdte meg működését, az elmúlt 15 évben pedig fontos, 2200 magasan képzett munka-társat foglalkoztató technológiai és elemző központtá nőtte ki magát.

A Morgan Stanley jelentős befektetésekkel bővítette budapesti technológiai kapacitásait, sok új csapat jött létre és lát el alapvető fontosságú funkciókat a magyarországi irodában.

Számos tehetséges informatikus dolgozik itt olyan területeken, mint az alkalmazásfejlesztés, a kiberbiztonság, a távoli hozzáférés, a felhőtranszformáció. A budapesti központ számos automatizációs folyamatban és törekvésben is vezető szerepet játszott, ezért kézenfekvő döntés volt, hogy itt alakítjuk ki az új tudásközpontunkat” – mondta Sigal Zarmi, a Morgan Stanley nemzetközi informatikai igazgatója.

Az új szervezeti egység olyan megoldásokra fókuszál, amelyekhez csekély programozói tudás kell vagy egyáltalán nincs szükség kódolásra, ám nagyban építenek a munkatársak tudására saját szakterületükön, hogy ötleteket adjanak munkájuk rutinszerűbb részeinek automatizálására.

„A hagyományosabb megközelítésnek számító robotikus folyamat-automatizáció (RPA) mellett az új budapesti tudás-központ” a munkatársaktól induló automatizációra is kiemelt figyelmet fordít. Lehetővé tesszük a kollégáknak, hogy maguk javasoljanak automatizált megoldásokat, és hatékonyabban dolgozhassanak annak köszönhetően, hogy egy „bot” is segíti munkájukat” – mondta Megan Brewer, a Morgan Stanley innovációs iroda és az új Automatizációs Tudásközpont vezetője.