A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az iskola 24 tantermes lesz, tornateremmel, földszint plusz két emelettel, a tetőtérben kap helyet a gépészet. A helyiségek összes nettó alapterülete: 6 479 négyzetméter.

A nyertessel március 29-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a közbeszerzésen a LATEREX Építő Zrt., valamint a Fehérép Építőipari és Kereskedelmi Fővállalkozó Kft. is.

A Napi.hu tavaly decemberben írt arról - az MTI közleménye alapján - hogy összesen 11 milliárd forintnyi kötvényt bocsát ki az Építő- és Épületkarbantartó Zrt. (Épkar) a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési kötvényprogramjában (Nkp). A kibocsátásról közölt dokumentum szerint a cég 2018-ban 25,5 milliárd forint, 2019-ben 19,7 milliárd forint árbevételt ért el. Az ingadozást az egyszeri jelentős bevételt hozó építési projektekkel magyarázták. Az adózott eredményük 2018-ban 3,867 milliárd, 2019-ben 2,877 milliárd forint volt. Az Épkar közvetve résztulajdonos a Magyar Építő Zrt.-ben, a West Hungária Bau Kft.-vel pedig közös vállalkozást működtet WHB-ÉPKAR Kft. néven.

Idén márciusban két olyan közbeszerzésről adtunk hírt, amelyben az Épkat nyert. A FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt.-vel építheti meg a BVSC sportcentrumát Zuglóban, nettó 22 milliárd 88 millió forintért.

Egyedül végezheti a miskolci Szakképzési Centrum Szemere Bertalan Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium komplex felújítását, nettó 3 milliárd 293 millió forintért.

Áprilisi hír volt, hogy közös ajánlattevőként a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt., valamint az Építő-és épületkarbantartó Zrt. építheti meg a fóti Lovasterápiás és Oktató Központot, nettó 17 milliárd 52 millió forintért.

Tavaly novemberben közöltük, hogy a Fejér-B.Á.L. Zrt. a budapesti Építő- és Épületkarbantartó (Épkar) Zrt.-vel együtt építhet egy új belgyógyászati épülettömböt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak, nettó 8 milliárd 642 millió forintért. A Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő ZÁÉV Építőipari Zrt. az Épkarral együtt építheti meg a budapesti Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet új szárnyát is, nettó 31,7 milliárd forintért. Az előzetesen becsült építési költség 21 ,2 milliárd forint volt.