A biatorbágyi "Tudáspark" közmű- és útépítését végezheti a Mészáros Lőrinc és gyerekeinek érdekeltségébe tartozó Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt., nettó 3 milliárd 479 millió forintért - derül ki a közzététel nélkül  odaítélt szerződésből, amelyet megrendelő BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. jelentetett meg az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az ajánlatkérő azért nem írt ki nyílt közbeszerzést, mivel a Fejér-B.Á.L. Zrt. által elnyert korábbi nyílt közbeszerzésen jelezte, hogy a közmű- és útépítésre tárgyalásos eljárást kíván lefolytatni.

A feladat része az útépítésen túl - egyebek mellett - 11 tűzcsap és 22 előregyártott tisztító akna elhelyezése, valamint a Disznólápa-patak mederrendezése 150 méter hosszúságban.

A felek május 17-én kötöttek szerződést.

A Napi.hu tavaly májusban írt arról, hogy a Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. tervezheti és építheti meg a biatorbágyi szakgimnáziumot, nettó 11 milliárd 603 millió forintért. A létesítmény a "Tudáspark" területén épül. 

A cég nevében található három betű a gyerekek nevének kezdőbetűjére, vagyis Mészáros Beatrixra, Homlok-Mészáros Ágnesre és ifjabb Mészáros Lőrincre utal. 2019 februárjának elején azonban édesapjuk, Mészáros Lőrincz is részesedést szerzett vállalatban.