Újra online árverésen próbál meg szabadulni a nemrég bezárt budapesti gyárának eszközeitől a Douwe Egberts Hungary Zrt., az erről szóló hirdetés a héten jelent meg az egyik napilapban. A cégnek nem ez az első aukciója, hiszen december 27-én már lezárult egy kör, akkor összesen 213 tételre lehetett ajánlatot tenni, a teljes kikiáltási ár pedig 82 ezer euró volt.

A mostani kiírásin 251 tételre lehet licitálni, így irodabútort, éttermi széket, asztalt, értékmegőrző és öltöző szekrényt, vitrint, hűtőt, raklapos mérleget, raklapfóliázót, targoncát, kézi raklapemelőt, raklapos állványt, lemezszekrényt, rack szekrényt, munkaasztalt vagy éppen injektoros nyomtatót is vehetünk.

A legdrágább tétel egy elektromos targonca, melyért a cikk írásának pillanatában 4200 eurót kértek, ez pedig 315 forintos euróval számolva 1,3 millió forintnak felel meg. A szerkezet 1500/1400 kilogramm névleges teherbírással rendelkezik, emelési magassága pedig 5220 milliméter. Az aukciót szervező www.intergavel.hu ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy az eszközök működőképességét, rejtett hibáit nem vizsgálták, azokról nincs tudomásuk, így kérnek mindenkit, hogy a licitálás előtt személyesen is tekintsék meg a megvásárolni kívánt tételeket, mert utólag nem tudnak reklamációt elfogadni. Az eszközöket egyébként az aukciók zárása előtt egy nappal, február 4-én lehet megtekinteni, mégpedig 10 és 15 óra között a Douwe Egberts Hungary Zrt gyáránál (1151, Budapest, Harsányi Kálmán u. 85).

A legdrágább tételek között főleg targoncák vannak, de akadnak raklapos állványok is 2430 euróért. A másik oldalt nézve mindössze 10 euróért, azaz valamivel több mint 3000 forintért hozzájuthatunk a cég egykori kukájához, vagy ugyanennyiért faliórát is kaphatunk - persze csak akkor, ha a zárásig senki nem licitál ránk. A kisebb tételek között mikrosütőt, flipchartot és hűtőgépet is találunk, ez utóbbit például 15 eurós kikiáltási áron.

Falióra a Douwe Egbertstől

A legnagyobb verseny egy kézi hidraulikus raklapemelőért zajlik, erre ugyanis már 32 ajánlat érkezett, így a 35 eurós kikiáltási árhoz képest már 130 eurónál jár a licit. Ugyancsak népszerű, egy 150 kilogramm teherbírású mérleg, amire 26-an licitáltak már, az ára pedig 70-ról 235 euróra nőtt.

Kukát, átengedő kaput a Tescótól

Természetesen nem a Douwe Egberts az egyetlen cég, amely online aukción próbál megszabadulni feleslegessé vált eszközeitől, az Intergavel oldalán több más, ismert névvel is találkozhatunk. Ilyen például a Tesco Global Áruházak Zrt., amely 80 tételt hirdet a február 27-én lejáró aukcióján, így többek közt nyújtó-, szeletelő-, csomagológépeket, kenyérosztót, munkaasztalokat, pizzakemencét, értékmegőrző dobozokat, pultmérlegeket is.

Náluk a legdrágább tétel egy König márkájú zsemleoszó és gömbölyítő, amelynek kikiáltási ára 1500 euró, azaz valamivel kevesebb mint félmillió forint. De a költekezni vágyók vehetnek kenyérosztót 900, nyújtógépet 700, vagy éppen átengedő kaput (kasszazárat) 400 euróért.

Kínáló pult a Tescótól

A legolcsóbb tétel több kínáló pult, melyek kikiáltási ára 15 euró. Kukát itt is vehetünk, mindjárt kettőt 20 euróért. A pultmérleg és a vonalkódolvasó már valamivel drágább, ezért ugyanis minimum 30 eurót kell letenni az asztalra. Az érdekesebb tételek közül érdemes kiemelni egy tányérmelegítőt, amelyért minimum 90 eurót kérnek.

A Tesco termékei között egyébként érdemes körülnézni, egyelőre ugyanis egyetlen tételre sem érkezett semmilyen ajánlat, igaz, erre még közel egy hónapja van az érdeklődőknek.

És felkészül a Lidl

A közeljövőben több cég is tervez aukciót szervezni az Intergavelnél, így például Lidl Magyarország Bt. , amely többek közt targoncák (homlokvillás, tolóoszlopos, komissiózó és gyalogkíséretű), raklapos állványok és csigás hulladéktömörítők eladására készül. Az aukció egyelőre nem él, így a tételekről többet még nem lehet tudni.