A Központi Statisztikai Hivatal az áprilisi ipari termelői árakról és a beruházások első negyedéves alakulásáról ad tájékoztatást. Az ipari termelői árak márciusban az előző hónaphoz képest nem változtak, az egy évvel korábbihoz mérten 6,6 százalékkal emelkedtek. A beruházások a tavalyi utolsó negyedévben 7,8 százalékkal zuhantak az előző év azonos időszakához és 2,3 százalékkal az előző negyedévhez képest.

Az Államadósság Kezelő Központ három hónapos diszkontkincstárjegy aukciót tart 50 milliárd forint tervezett mennyiségben.

A Magyar Nemzeti Bank honlapján közzéteszi a hónap utolsó napján megszokott statisztikákat, a hitelintézetek összevont mérlegének, illetve a háztartási és nem pénzügyi vállalati kamatlábaknak alakulásáról. Ezeken kívül negyedéves adatokat közöl a jegybank a háztartási szektor részére nyújtott hitelállomány összetételéről és a befektetési alapok áprilisi mérlegéről.

Az Eurostat két fontos tájékoztatót tesz közzé: az eurózóna inflációjának májusra vonatkozó becslését és az áprilisi munkanélküliségi adatokat. Az inflációt az áprilisival megegyező szintre, 2,8 százalékra várja a piac. A munkanélküliségi ráta a konszenzus szerint az év negyedik hónapjában (januárhoz, februárhoz és márciushoz hasonlóan) 9,9 százalékon állt.

Németországban szintén májusi munkaerő-piaci adatsort, illetve a kiskereskedelmi forgalom áprilisi alakulásáról tesznek közzé adatokat. A munkanélküliségi ráta az elemzők szerint tovább csökken: az áprilisi 7,1 százalékról 7 százalékra - írta az Ecoline. A kisker forgalom az elemzők szerint áprilisban havi alapon 1,8 százalékkal, éves összevetésben 1,5 százalékkal esett vissza.

A lengyel statisztikai hivatal közzéteszi az első negyedéves GDP-jelentését. A piac szerint nem lassított a gazdaság: az éves ütem a 2010. negyedik negyedévi 45 százalék után a konszenzus szerint 4,4 százalék volt.

Japánból munkanélküliségi és éves ipari termelési adat érkezik. Svájcban GDP-adatsort, Franciaországban a termelői árakról, Olaszországban pedig a munkanélküliségről közölnek friss statisztikát.

Az Egyesült Államokból a fogyasztói bizalom és a lakásárak alakulásáról várható új információ.