Az országos veszélyhelyzet szigorított intézkedéseinek megfelelően 2020. november 11. szerdától, minimum 30 napra a Budapest Film Zrt. mozi-hálózatának összes filmszínháza (Corvin, Művész, Puskin, Toldi, Tabán, Kino Cafe) bezár.

A neten elővételben vásárolt jegyek árát a Budapest Film automatikusan visszautalja. A Puskin moziban személyesen vásárolt jegyeket november 11-től november 15-ig, 12 és 18 óra között lehet visszaváltani, a mozi pénztárában - írja közleményében a fővárosi moziüzemeltető cég.

Online is lehet mozizni

A Távmozi természetesen továbbra is vetít - írja a Budapest Film -, fesztiválokkal, napi több előadással várják a nézőket: a 18. Olasz Filmfesztivál még tart, számos Magyarországon még nem vetített alkotással - és a Távmoziban az összes olyan filmet tudják pótolni, melyek a bezárás miatt a Puskinban elmaradtak.

November 18-án, az European Cinema Night keretében a Berlin Alexanderplatz új változatát vetítik, a film után Zoom-beszélgetéssel.

November 24-én kezdődik a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál, igazi sztárparádéval, erre már november 12-től válthatók jegyek.

November 21-én egy díjnyertes animációs válogatással (Anilogue Warmup) már az Anilogue fesztiválra készülnek, amelyre november 25-29-én kerül sor.

Az ínyenceknek ajánlják november 17-én a Fórum Kino sorozatban A Fal című filmet, december 15-én pedig az Osztrák Kulturális Fórum jóvoltából egy igazi karácsonyi filmet, a Ló az erkélyen című gyerekmozit - és mindkettőt ingyenesen.

A játékfilmeken és az animációs alkotásokon kívül a dokumentumfilmek rajongói is készülhetnek: decemberben indul útjára a Finn Filmklub sorozat.

A Távmozi műsorrendi előadásain olyan sikerfilmekkel is találkozhatnak a nézők, mint például a Valan, a Monos vagy a Bolti tolvajok.

A Távmozi elérhetősége: film.artmozi.hu

A Goethe Intézet is vetít filmeket: Rainer Werner Fassbinder eredeti Berlin Alexanderplatz-adaptációját december 11. és 13. között lehet megtekinteni a Távmoziban eredeti nyelven, angol felirattal, november 23-án pedig a Hi, Al lesz műsoron magyar felirattal.