Egyedüli ajánlattevőként a SAGRA Építész Kft. tervezheti át az MTK Sportparkot, nettó 480 millió forintért. A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Magyar Testgyakorlók Köre (MTK) Budapest közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A közlemény kitér arra, hogy az MTK nyílt tervpályázatot írt ki a létesítmény megtervezésére 2017 februárjában, melyet a SAGRA Építész Kft. nyert meg. A meglévő tervdokumentációk áttervezését a nyertes ajánlattevőnek úgy kell megvalósítania, hogy az ne igényelje - az időközben megszerzett - építési engedély módosítását.

A sportparkban - egyebek mellett - a következő létesítmények lesznek:

 

  • MTK irodák, közösségi helyiségek, kegyhely, Brüll Akadémia helyiségei, Sportegészségügyi Központ, a nettó alapterület 3 866 négyzetméter, amelyből az irodák nettó alapterülete 892 négyzetméter.
  • fedett sportterületek (multifunkcionális sportcsarnok) a kiegészítő területekkel nagycsarnok, illetve rendezvényterem épülete, a nettó alapterület 17 018 négyzetméter, a sportcsarnokban kialakításra kerül egy 4990 ülőhelyes lelátó,
  • fedett sportterületek (multifunkcionális sportcsarnok) a kiegészítő területekkel kiscsarnok épülete, a nettó alapterület 11 377 négyzetméter,
  • szabadtéri pályák és funkciók - 2 teljes méretű labdarúgó pálya, valamint egyéb szabadtéri sportfelületek.

 

 A Napi.hu egy héttel ezelőtt írt arról, hogy a Mozaik Építőipari Kereskedelmi Szolgáltató Kft. építheti fel az MTK új labdarúgó- és küzdősport edzőcsarnokát, nettó 978 millió forintért.