A portál közérdekű adatigénylésben kérte ki, hogy mennyit keresnek a vezetők a közmédiánál. Korábban csak a 2011-2016 közötti időszakra vonatkozóan kerültek nyilvánosságra adatok, miután az RTL pert nyert a közmédia ellen.

Akkor egységesen bruttó 2 millió forint volt a fizetés, ennyit kapott Böröcz István, Szabó László Zsolt és Vaszily Miklós is.

Most ez az összeg bruttó 2,4 millió forint, amely kedvezmények nélkül nettó 1,6 millió. Tavaly a magyar bruttó átlagbér 330 ezer forint volt, vagyis a jelenlegi vezető Papp Dániel ennek 7,2-szeresét keresi. Hogy pontosan mikortól emelkedett meg ez összeg, az nem derül ki az MTVA válaszából.

A vezérigazgató nem csak a havi fizetésére számíthat, ha kitűznek számára valamilyen prémiumfeladatot, és azt teljesíti, további akár 12 millió forintot vihet haza. Vagy, ahogy az MTVA fogalmaz: egyéb juttatás a vállalati gépjármű, mobilkommunikációs eszközök korlátlan használata, prémiumfeladat kitűzése (opcionális) esetén legfeljebb 5 havi alapbérnek megfelelő prémium/év. Tavaly márciusban prémiumfeladatra vonatkozó pluszjuttatás az MTVA tájékoztatása szerint nem volt.