A 2004 és 2010 között regnáló baloldali kormányok éves átlagban 18,6 milliárd forintot fizettek ki, míg a 2010 óta kormányzó konzervatív kabinetek közel háromszor ennyit, éves átlagban 51,8 milliárdot utaltak át a multiknak - olvasható a portálon.

Miközben a baloldali kormányok 4,5 millió forinttal támogattak egyetlen újonnan létrejövő munkahelyet, addig, a konzervatív kormányok 9,5 milliót fizettek ugyanezért. Sőt, 2019 óta már új munkahelyet sem kell ígérnie a támogatást kérő cégnek, miután innentől kezdve az "eszköz alapú beruházásokhoz, regionális szolgáltató központok létrehozására vagy bővítésére irányuló beruházásokhoz, valamint kutatás-fejlesztési projektek megvalósításához" lehet igénybe venni az egyedi kormánydöntésen alapuló támogatásokat.

A Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szerint a tagvállalataik több mint négy ötöde azt jelentette ki, hogy a támogatások egyáltalán nem, vagy csak csekély mértékben játszanak szerepet a beruházásokban. Ennél sokkal fontosabb tényezők a munkaerőpiaci feltételek (képzettség, szakemberellátás, munkaerőköltségek) és más feltételek mint például az infrastruktúra, a kiszámítható szabályozási környezet, vagy az adórendszer állapota.

Szólnak érvek ugyanakkor a kormányzati támogatások mellett is, ugyanis hatalmas verseny van a közép-kelet-európai térségben az anyavállalatok leányainál.