A Lidl Magyarország adminisztratív és nem adminisztratív munkakörökben alkalmaz diákokat, főleg a nyári időszakban - válaszolta a portálnak a lánc.

A kasszás és árufeltöltő hirdetéseket nézve kiderült, hogy az ország különböző tájegységein más béreket adnak. Például Siófokon, Fonyódon, és Balatonlellén bruttó 900-1350 forintos órabérért dolgozhatnak a fiatalok, addig Kazincbarcikán, Gyöngyösön, Ráckevén, Hajdúböszörményben, Jászberényben, vagy épp Miskolcon bruttó 733-1040 forint az órabérük.

A Balassagyarmaton, Esztergomban, Dunakeszin, Vácon, Szentendrén és Budapesten végzett munkáért bruttó 850-1530 forintot, a Pakson, Szerencsen, Sátoraljaújhelyen, Debrecenben, Egerben, és Nyíregyházán bruttó 800-1040 forintot kapnak.

Az Auchan elsősorban árufeltöltő, csomagoló és különböző kisegítő pozíciókban alkalmaz diákokat, illetve alkalmanként bizonyos más irodai pozíciókban is a budaörsi központunkban. A nyári diákmunkán résztvevőknek alapbérének el kell érnie a minimálbér összegét havi és óradíj esetében is - írta a lánc, amely a konkrét fizetéseket nem teszi publikussá.

A Spar hirdetése szerint az árufeltöltők bruttó 811-1100 forintot keresnek, a kasszások pedig bruttó 926-1200 forintot. A szorgalmi időszakban (18 éve felettieket alkalmaznak) is kínálnak munkát a diákoknak, ilyenkor - a hirdetés szerint - az órarendhez lehet igazítani a beosztást.

A Tescókban a bruttó órabérek 849-1549 forint között mozognak, a pénztárosok valamivel többet kapnak, és jár éjszakai és vasárnapi pótlék is.

Emellett júniustól augusztus elejéig több áruházban diákok végzik éjszaka a leltározást, amiért bruttó 1150 forintot fizetnek nekik, és a nem budapesti helyszínekre busszal viszik őket, és az utazás időtartamára is jár fizetés, a nappali bér 50 százaléka, körülbelül 500 forint. A hirdetés szerint egy-egy leltár 5-7 órát vesz igénybe.

(A szakképzett áruházi munkaerő hiányáról legutóbb itt írtunk)