A tranzakció zárását, a szükséges engedélyek megszerzése és hasonló tranzakciókban szokásos zárási feltételek teljesítését követően 2022 tavaszára tervezik a felek.

A tranzakció a Dunántúlon, valamint a Tiszántúlon csaknem 2,5 millió ügyfelet érint, akik jelenleg egyetemes szolgáltatásként vásárolják a villamos energiát az E.ON Áramszolgáltató Kft.-től.

Az érintett ügyfeleknek egyelőre semmilyen teendője nincs, a megszokott módon intézhetik ügyeiket, a változásokról pedig folyamatos tájékoztatást kapnak. Az értékesítés nem érinti az E.On Hungária Csoporttal versenypiaci szerződésben álló ügyfeleket, számukra a vállalatcsoport a jövőben is változatlanul biztosítja a villamosenergia-szolgáltatást.

Stratégiai kérdésnek tartjuk, hogy ennek a tranzakciónak a következményeként az MVM Csoport végzi a teljes egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatást Magyarországon. Ennek a történelminek is mondható portfólió-bővülésnek köszönhetően az MVM már közel 10 millió lakossági és üzleti ügyfélnek szolgáltat energiát országszerte és a határainkon túl – mondta Czepek Gábor, az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója.

Az E.On Hungária Csoport több mint két évtizede van jelen Magyarországon. A magyar energetikai piac meghatározó szereplőjeként a jövőben is azért dolgozunk, hogy több millió ügyfelünk számára biztosítsuk a megbízható villamos- és gázhálózati szolgáltatást, kiszolgáljuk versenypiaci ügyfeleinket, és fenntartható energetikai szolgáltatásainkkal partnereik legyünk a most zajló energiaátmenetben – mondta Kiss Attila, az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatója.

A következő másfél évben a két vállalat megosztja egymás között az átvételre kerülő szolgáltatás technikai feltételeinek biztosítását annak érdekében, hogy az átállás jól szervezett módon, gördülékenyen történjen.

Az MVM az E.On Hungária 25 százalékos tulajdonosa.