Az egyenként 500 kW teljesítményű telepek a tervek szerint 2022 első negyedévében kezdik meg működésüket, amelynek célja az energiaszállítás költségeinek csökkentése mellett, a bérlők zöld energia iránti igényeinek kielégítése. A projektet hazai kivitelező cégek végzik és a CTP saját beruházásaként - teljes mértékben saját forrásból - fejleszti – közölte a társaság.

A vállalat ezzel újabb fenntarthatósági fejlesztéseket hajt végre: a teljes mértékben BREEAM-tanúsított portfólióval rendelkező cég korábban célul tűzte ki, hogy minden négyzetméternyi épületéhez egy négyzetméternyi erdőt birtokoljon, ezzel helyreállítva és megvédve az erdők természetes biodiverzitását. A nepelemek telepítése a teljes portfólióra azt jelenti, hogy a CTP az épületeire 6 naperőművet épít, amelyek egyenként 4-5000 négyzetméternyi területet foglalnak el és 500 kW teljesítményre lesznek képesek.

„Ez az első ilyen jellegű beruházásunk, célunk, hogy valamennyi épületünk tetőfelületét napelemek telepítésére hasznosítsuk, és csoportszinten megfelelő mértékű erdőterületet birtokoljunk célunk elérése érdekében. A zöld gondolkodás bérlőink számára is fontos, egyre inkább igénylik a fenn-tartható megoldások bevezetését, amelyek összhangban állnak vállalatunk stratégiai céljaival” –  idézik a közleményben Huszlicska Dávidot, a CTP Magyarország country managerét.

A társaság tavaly jelentette be, hogy kibővíti Budapest környéki logisztikai parkhálózatát: 60 millió eurósra (21 milliárd forint) tervezett beruházással Vecsésen építi meg a negyedik logisztikai parkját- közölte a hollandiai székhelyű európai ipariingatlan.