Egy éve vásárolta fel a digitális banki megoldásokat kínáló IND Groupot a globális pénzügyi-technológiai cég, a londoni székhelyű Misys. Az elmúlt 12 hónappal kapcsolatban Vinnai Balázs, a Misys Digital Channels vezetője, az IND Group alapítója (képünkön) elmondta, hogy sikeresnek bizonyult az együttműködés, aminek köszönhetően számos új retail banki ügyfelet sikerült szerezniük a globális piacon, főképp Európában és a Közel-Keleten, aminek köszönhetően az IND abszolút rekordévet hozott volna, ha még különálló cég lenne.

A menedzsment szinte alig változott, bár természetesen jöttek új vezetők a Misystől, ám a cég régi vezetői is megmaradtak.

Bár a cégnek van fejlesztési központja Indiában és Bukarestben is, de a digitális csatornákat Magyarországon tartanák. Ezzel kapcsolatban Vinnai elmondta, hogy jelentősen növelnék a létszámot, jelenleg is 68 nyitott pozíció van Budapesten és Miskolcon. Összesen egyébként közel 100 a magasan kvalifikált IT-szakembereknek, fejlesztőknek és projektmendzsereknek adnának munkát.

Ez nem lesz könnyű feladat, ám ez nem magyar, hanem globális probléma - mondta Vinnai, aki szerint a Távol-Keleten és Európában is ugyanezzel a problémával küzdenek a cégek. A képzett munkaerőért folytatott verseny globális lett, ám mi hiszünk a magyar intellektuális tudásban - tette hozzá a szakember, aki szerint a képzési rendszer sem támogatja őket ebben, hiszen nem nő olyan szinten a végzősök száma, amit a vállalatok szeretnék. Ugyanakkor - részben a forint gyengülése miatt - a globális költségversenyben nagyon jó helyen áll Magyarország Vinnia szerint.