A legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat a "Versenyképességi és kiválósági együttműködések" című GINOP programra pályázó nyolc nyertes cég nevét és a támogatások összegeit közli. A támogatási szerződéseket - azonnali határidővel - a nemzetgazdasági miniszternek kell megkötnie.

A Magyar Suzuki Zrt.-nek megítélt közel 2,6 milliárd forint támogatású projekt célja a forgalomba hozatal idején, illetve attól számított 4-5 éven keresztül is korszerű, versenyképes Suzuki gépjármű prototípusának kifejlesztése. További cél az autógyár beszállítóiból és kutatóhelyekből álló innovatív hálózat kialakítása és működtetése, továbbá gazdaságos tömeggyártási technológiája kifejlesztésére.

A nyertesek között van a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. 2,8 milliárd forinttal, amely a nőgyógyászati és a biotechnológiai területen kívánja a versenyképességét növelni. Az Egis Gyógyszergyár Zrt. pedig 2,3 milliárdból nagy hozzáadott értékű és újdonságtartalmú galenikus készítmények (gélek, krémek, kúpok, kenőcsök) kutatás-fejlesztését finanszírozza.