A teljesárú, a 33, 50 és 90 százalékos kedvezményes menetjegyek megvásárolhatók a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és viszonteladói (Simple by OTP, VOXPAY) alkalmazásaiban is - idézi a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a vasúttársaság közös közleményét az MTI.

Az utasnak le kell töltenie mobiltelefonjára a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. közlekedési mobiljegy, vagy valamelyik viszonteladó applikációját, ki kell választani a kívánt GYSEV díjterméket, be kell állítani az utazás tervezett kezdési időpontját.

Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója kiemelte, reményeik szerint a közlekedési mobiljegy szolgáltatást az ország egészében be tudják vezetni, ezzel olyan megoldást kínálnak a felhasználóknak, amivel egy applikácó segítségével szinte az összes közösségi közlekedési eszközt használni lehet hagyományos jegyvásárlás nélkül.

A közlekedési mobiljegy mellett a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. olyan innovatív készpénzkímélő megoldásokat fejleszt, amivel csökkenthető a virológiai kitettség - tette hozzá.