A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A feladat két részből áll. Az első a 260-as számú Sajószentpéter – Berente 2x1 sávos elkerülő főút megvalósítása. Ennek a hossza 10 615 méter és lesz azon 6 híd és 2 körforgalmi csomópont is. Ezt építi a HE-DO Építő Zrt., valamint a "Soltút" Útépítő, Fenntartó és Kereskedelmi Kft., 29 milliárd 978 millió forintért.

A második rész a 2606-as jelű összekötő út burkolatmegerősítésének és nyomvonalkorrekciójának megvalósítása, a 26-os számú főút és a 260-as számú Sajószentpéter – Berente elkerülő főút között. Ennek a hossza 1785 méter, amelyből a burkolatmegerősítés 705 métert tesz ki. Ezen a szakaszon 2 körforgalmi csomópont és egy vasúti felüljáró is lesz. Mindezt a STRABAG Építőipari Zrt. készítheti, nettó 5,32 milliárdért.

A nyertesekkel május 18-án kötött szerződést a NIF.

Indult még a tenderen a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt., továbbá az SDD Konzorcium, amelynek tagjai a következők: DÖMPER Kft., Subterra – Raab Kft. és a Pannon-Doprastav Kft.