Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő BFK Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A projekt a "Zsámbéki-medence autóbuszos közlekedésének fejlesztése" címet viseli. A közlemény kitér annak indokoltságára, amely így szól: "Budakeszi és környékének lakossága az elmúlt években többszörösére nőtt.

Reggelenként, a csúcsidőben másfél percenként közlekedő buszjáratokon óránként 2 ezer ember utazik a fővárosba vezető Budakeszi úton, ezzel egyidőben óránként 1000-1200 autóban mintegy 1500 ember közlekedik Budapest felé. A közösségi közlekedés és az autós forgalom aránya 60:40 százalék a közösségi közlekedés javára. A bedugult sávok és a gyakori torlódások miatt azonban az autóbuszok csak lassan tudnak haladni, menetidejük megnő, így a buszos közlekedés nem tud további jelentős számú utazóközönséget vonzani a Budakesziről vagy a térség más településeiről ingázók közül.

Azért, hogy a közösségi közlekedés az autózással versenyképessé váljon és kevesebb legyen a Budakeszi úton a budai agglomerációban kialakuló dugó, a Budapest Fejlesztési Központ az érintett önkormányzatokkal - a XII. kerülettel és Budakeszivel - közösen átfogó tervezési programot indít. A cél az, hogy az ott élők autókról buszokra váltsanak Budapesten belül, Budakeszi belvárosában vagy - akár a környező településekről érkezve - Budakeszi határában is. A Budakeszi területén, illetve a fővárosba vezető Budakeszi úton új, szakaszos buszsávok kialakításával jelentősen javulnak az agglomeráció közösségi közlekedési feltételei, a Budakeszin tervezett P+R parkolók kiépítése pedig szintén hozzájárulhat a közösségi közlekedés részarányának növekedéséhez."

A nyertessel május 29-én kötött szerződést az ajánlatkérő. 

Indult még a tenderen egyedül az UTIBER Közúti Beruházó Kft., valamint a Vonalvezető Mérnöki és Gazdaságfejlesztő Kft., közös ajánlattevőként pedig egyrészt  a "KÖZLEKEDÉS" Fővárosi Tervező Iroda Kft., a Create Value Szolgáltató és Tanácsadó Kft.-vel, másrészt az  ÚTVONAL Mérnöki és Szolgáltató Kft., a Cívis Komplex Mérnök Kft., és a Kreatív Magyar Mérnök Tanácsadó Kft.