A külgazdasági tárca meghívójából egyéb konkrétum nem derül ki, de úgy tűnik, hogy a GM az egyike annak a három amerikai cégnek, amely új magyarországi beruházást hajt végre. Három cégről beszélt ugyanis helyi vezetőknek korábban Székesfehérváron Colleen Bell, az Egyesült Államok új magyarországi nagykövete. Amint arról beszámoltunk, a General Electric ezer fővel bővítené szolgáltató központját Budapesten, a Figyelő pedig úgy értesült, hogy a GM-en túl az Eaton és a Harman/Becker jöhet szóba.

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter korábban arról beszélt a hetilapnak, hogy március közepéig három új amerikai befektetésről számolnak be, két budapestiről és egy vidékiről, ágazatok szerint pedig kettő esik az autóiparba. Ezek összesen 15,5 millió dolláros (mintegy 4,2 milliárd forint) invesztícióval 510 új munkahelyet teremtenek. (Ez alapján tehát e bejelentések sorába nem tartozik bele a GE bővítése.)

Az Opel 2013-ben jelentette be, hogy tovább bővíti szentgotthárdi motorgyárát, amivel az eddig tervezettnél évi 70 ezerrel több motor előállítására vált képessé a gyár és száz új munkahely jött létre. Az Opel új Flex motorgyárának összberuházása ezzel már megközelítette a 700 millió eurót. A projekt végére, 2015-re a motorgyár kapacitása évi 650 ezer darabra nőtt.