A Közbeszerzési Értesítőben megjelent eredmény értesítő részletezi a nyertes feladatait. Így - egyebek mellett - ki kell alakítania az élelmiszerlánc-biztonsági elemzési, jelentési és ellenőrzés-tervezési rendszert, tovább kell fejleszteni a nyilvántartási- valamint az ellenőrzési és ütemezési- továbbá a laboratóriumi vizsgálati rendszert. Új elem lesz a sertés nyomonkövetési rendszer, amelyet létre kell hoznia a T-Systemsnek.

Az értékelésnél az ár és a minőségi kritériumok egyaránt 50-50 súlyszámmal szerepeltek. A T-Systems a becsült 2,7 milliárd forint helyett a valamivel magasabb, 2 milliárd 717 millió forintos ajánlatával nyert. Vele a szerződést a Nébih szeptember 20-án megkötötte. A másik ajánlattevő a Fornax SI Kft. volt.

A rendszer fejlesztése uniós támogatásból valósul meg, a projektre 3,82 milliárd forint támogatást kap a Nébih.

A fejlesztés legfőbb célja, hogy a meglévő rendszerek optimalizálása, korszerűsítése, továbbfejlesztése révén minél több adat kerülhessen az elemző rendszerbe, egyúttal megtörténhessen a kapcsolódó hatósági feladat ellátás egyszerűsítése, valamint ügyfél oldali folyamatok elektronizálása - írta honlapján a Nébih.

QP | Quality Placement