A Magyar Energia Hivatal (MEH) legutóbbi felmérésében a 2009. december 1-én érvényes távhő-tarifák alapján összegezte a magyar távő-szolgáltatatás árhelyzetét. A felmérésből kiderül, hogy a több háztartást fűtő szolgáltatók által ellátott háztartásoknak kevesebbe kerül a távhő, ám így is nagyok a különbségek a hasonló méretű cégek között.

A MEH vizsgálatában négy csoportba sorolta a magyar távhő-ellátókat a szerint, hogy hány lakást látnak el.

A 10 ezernél több lakást ellátó 12 szolgáltató által ellátott közel félmillió háztartás távhőre kifizetett átlagos éves összköltsége (háztartásonként) 171 ezer forint. A kategórián belül ugyanakkor jelentős eltérések tapasztalhatók: például míg a Győri Hőszolgáltató Kft. által fűtött lakások átlagköltsége 147 ezer forint, addig ugyanez a Szegedi Hőszolgáltató Kft. esetében 192 ezer forint.

A legtöbb lakás fűtését biztosító magyar távhő-szolgáltató a Budapesti Távhőszolgáltató Zrt., amely 241 ezer lakást fűt. Az általa fűtött háztartások átlagosan 173 ezer forintot fizetnek távhőre, ami 2 ezer forinttal több a 10 ezernél több lakást fűtő vállalatok csoportjába sorolt szolgáltatók által ellátott háztartások átlagánál.

A 3 ezer és 10 ezer közötti számú lakást ellátó szolgáltatók által fűtött átlaglakás éves összköltsége 177 ezer forint volt és összesen 95 ezer háztartást láttott el az ebbe a csoportba sorolt 17 szolgáltató.

A 700 és 3 ezer közötti számú lakást ellátó szolgáltatók által fűtött lakások átlagos éves összköltsége (lakásonként) 192 ezer forint volt és ebbe a csoportba 34 szolgáltató mintegy 51 ezer háztartást láttott el.

A 700-nál kevesebb lakást ellátó vállalatok által fűtött átlaglakás évente 199 ezer forintot költ távhőre. Az ebbe a csoportba sorolt 22 szolgáltató összesen 8 ezer háztartást látott el.