Az összes hazai céget tekintve az ugyancsak az elmúlt 12 hónap során alapított új vállalkozások száma 27 358 volt, míg 52 231 céget szüntettek meg Magyarországon. Magyarországon nagyságrendileg 800 ezer vállalkozó magánszemély van bejegyezve, akiknek az ismert adatok alapján mintegy 30 százaléka, 228 ezer fő 18 és 40 év közötti életkorú. A fiatal - 18 és 40 év közötti - vállalkozóknak egyébként 57,43 százaléka férfi, és 42,57 százaléka nő- derül ki az Opten legfrissebb adataiból.

A fiatal vállalkozók körében a cégek főtevékenysége szerint a legnépszerűbb területek az üzletviteli és az egyéb vezetési tanácsadás, második helyen van a számviteli, könyvvizsgálói, adószakértői tevékenység, ezt követi az éttermi és mozgó vendéglátás, illetve a mérnöki tevékenység és a műszaki tanácsadás.

Erős optimizmust látnak

A fiatal vállalkozók által az elmúlt egy évben létrehozott vállalkozások száma jól mutatja, hogy a hazai fiatalok egy jelentős része bizakodó Magyarország hosszabb távú gazdasági, valamint saját üzleti kilátásait illetően, így ez a réteg valószínűsíthetően itthon képzeli el a jövőjét is. Számukra kíván segítséget és praktikus ötleteket adni a Fiatal Vállalkozók Hete többek között a vállalkozói és a cégvezetői ismeretek, illetve a marketing területén, valamint üzleti kapcsolataik kiépítésében - mondta el az immár nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő esemény kapcsán Kovács Patrik, a FIVOSZ alapító elnöke.

A FIVOSZ az ingyenes Fiatal Vállalkozók Hetét a világ legnagyobb vállalkozásösztönző rendezvénysorozata, a 156 országban lezajló Global Entrepreneurship Week (GEW) nemzetközi mozgalom keretében rendezi meg.

QP | Quality Placement