Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részesedés idei szinten tartásához a múlt évi kihelyezések 6-7 százalékos növelésére van szükség.

Az OTP az MNB növekedési hitelprogramjának (nhp) harmadik szakaszában meghirdetett 300 milliárd forintos forrásból 61 milliárd forintot nyert el. Ebből az előzetes becslések szerint az agrárágazat mintegy 50 százalékot használ majd fel, amiből már 20 milliárd forintot lekötöttek a várható földvásárlási hiteligények finanszírozására - közölte Szabó István.

Az OTP Bank a Nemzeti Földalapkezelő Szervezettel (NFA) tavaly decemberben megkötött szerződéssel jogot szerzett - a kereskedelmi bankok közül esőként -, hogy részt vehessen a termőföld ügyletek finanszírozásában. Február 1-én indult az OTP Bank agrárértékesítési kampánya ami területalapú támogatásoknál azt jelenti, hogy a korábbi 80-85 százalékos finanszírozási arányt 85-90 százalékra emelték. Ezzel a gazdálkodók - megfelelő adós minősítés esetén - hektáronként 61 ezer forintot is kaphatnak előfinanszírozásként. Emellett a pénzintézet zöldkártya hitelterméke is megújult, amellyel a területalapú támogatást a bank két évre is képes előfinanszírozni.

Csonka Tibor, az OTP Bank kis- és középvállalati igazgatóságának ügyvezető igazgatója bejelentette, az OTP Bank csatlakozott az MNB által meghirdetett piaci hitelprogramhoz is. A pénzintézet 25 milliárd forintos hitelnövekmény vállalással 100 milliárd forint forintalapú kamatcsere ügyletet (HIRS) kötött le jegybank múlt heti aukcióján. A HIRS a bankok kkv-hitelezésből adódó kamatkockázatának kezelésén, jegybank általi részleges átvállalásán keresztül ösztönözheti a hitelezési aktivitást.