A kecskeméti székhelyű országos távközlési szolgáltató első féléves nettó árbevétele 1,4 milliárd forintról 1,7 milliárd forintra nőtt, míg üzemi eredménye a 174,641 millió forintról 458,733 millió forintra emelkedett egy év alatt az előző év azonos időszakához képest. A BTel adózott eredménye a 2012-es első félévi 47,881 millióról 442,148 millió forintra nőtt.
A jelentés szerint a távközlési szolgáltatások iránti érdeklődés a technológia fejlődésével a válság ellenére is folyamatosan nő, ezzel a BTel lehetőségeink köre egyre bővül. A gazdasági válság miatt megnőtt a felhasználók igénye a kedvezőbb árú, szélesebb körű szolgáltatások iránt, így nem csak a távközlési piac szereplőivel való összevetésben erősödött a cég piaci helyzete, de az ügyféligények is abba az irányba mutatnak, ahol erős a BTel versenyképessége - olvasható a beszámolóban.

A BTel 2013. március 7.-én 100 százalékos részesedést szerzett a magyarországi bejegyzésű és székhelyű Netcore Technologies Kft.-ben, amely azóta már BTEL Technologies Kft. néven működik, ezzel a cég reményei szerint jelentős költségmegtakarítást és piaci bővülést érnek el. Az akvizícióval a befektetett pénzügyi eszközök értéke 60 millió forinttal növekedett.

A Business Telecom pénzeszköz állományának értéke a tárgyidőszak végére háromszorosára bővült, és a saját tőke is nőtt, közel 95 százalékkal. A cég jegyzett tőkéje 870,288 millió forintra nőtt.

A BTel 2006-óta nyújt alternatív távközlési szolgáltatóként telefonos hangszolgáltatást, szélessávú internet szolgáltatást, műholdas szolgáltatásokat és egyéb kapcsolódó szolgáltatásokat önkormányzati, üzleti, és magán ügyfelek részére, ezek közül jelenleg a mikrohullámú- és műholdas üzletág a meghatározó.

A cég papírjai a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában forognak, az elmúlt egy évben legmagasabb áruk 1260, legalacsonyabb 502 forint volt, szerdai záróáruk 1180 forintot tett ki.