Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lap körképe szerint a legnagyobb arányban a mobilfizetést Magyarországon először megkezdő Gránit Banknál találni digitalizált fizetőeszközt: a pénzintézet tájékoztatása szerint bankkártyáik közel 25 százaléka ilyen.

A legtöbb digitalizált kártyát az OTP adta ki: tájékoztatásuk szerint ma csaknem 35 ezer digitalizált OTP-kártya van a Simple alkalmazásban. Emellett a bank több mint tízezer virtuális pre-paid kártyát is kibocsátott olyan nem OTP-ügyfeleknek, akik a Simple alkalmazáson keresztül más bank által kibocsátott plasztikról feltöltött egyenleg terhére akarják megtapasztalni a mobilfizetés előnyeit.

A virtualizált kártyás mobilfizetést egyelőre csak a Mastercard támogatja, ám az OTP megoldásával mód van arra, hogy más kártyamárkák tulajdonosainak is elérhető legyen a megoldás.

A szolgáltatást kínáló pénzintézetek tapasztalatai szerint egyre többször használják is az új generációs megoldásokat, havonta 4-5 alkalommal fizetnek az ügyfelek a telefonjukkal.

A mobilfizetés a kisebb összegű tranzakciók fizetési megoldása: míg a Magyar Nemzeti Bank szerint érintéssel átlagosan 5551 forintos egy bankkártyás fizetés összege, addig a mobilfizetésnél az átlagérték 4200 forint körül van - írta a napilap.

Fotó forrása: Mastercard