Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Komoly problémát okozott a Fővárosi Csatornázási Műveknek (FCSM), hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal kijelölte Nagytarcsa víz- és csatornaszolgáltatásának ellátására - írja a 24.hu. A szolgáltatással ugyan nincs gond, de a lakosok március 1-je óta nem kapnak számlát.

A problémát az okozza, hogy az FCSM Zrt. nem volt felkészülve a komplex feladatra, miután még soha nem szolgáltatott ivóvizet; a fővárosban (és számos környékbeli településen) ez a Fővárosi Vízművek feladata, míg a csatornázási művek a csatornarendszer üzemeltetéséért, valamint a szenny- és csapadékvíz elvezetéséért fel Budapesten.

Igyekeznek felnőni a feladathoz

Az FCSM lapunknak küldött válasza szerint mivel korábban nem a Fővárosi Csatornázási Művek végezte a víziközmű-szolgáltatást Nagytarcsán, a kijelölést követően fejleszteni kellett informatikai rendszerüket, hogy a felhasználók díjszámláit elkészíthessék. Októbertől indulhat a számlázás, amiről hamarosan tájékoztatják ügyfeleiket. A hírportál sajtómunkásai úgy tudják, hogy 16-18 vízszerelőt is keresett a Fővárosi Csatornázási Művek az új feladat ellátására, de eddig csak hat szakembert tudtak felvenni.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a 24.hu-nak küldött válaszában egy korábbi szerződés felbontásával magyarázta a Fővárosi Csatornázási Művek megbízását. A közérdekű üzemeltető kijelöléséről szóló döntést az indokolta, hogy Nagytarcsa korábbi fideszes önkormányzata felbontotta a szerződését a korábbi szolgáltatójával, és a felmondási határidő leteltéig nem sikerült új szolgáltatót találnia, és üzemeltetési szerződést kötni vele.

Ezért a hivatal keresett és jelölt ki üzemeltetőt egy évre. Nagytarcsáról nemrég annak kapcsán írt a sajtó, hogy a júliusi időközi önkormányzati választáson az országos trendtől merőben eltérően nagy arányú vereséget szenvedtek el a kormánypárti jelöltek.