Megvásárolná a két megyei lapot (a Délmagyarországot és a Kisalföldet), valamint a Bors című napilapot is jegyző Lapcom Kiadó Zrt.-t az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Avalue Befektetési Kft. - írja a Magyar Nemzet a Médiatanács július 25-i ülésének napirendjére hivatkozva, a cég ugyanis előzetes szakhatósági hozzájárulást kért a tranzakcióhoz.

Azt már jó ideje lehetett tudni, hogy a Fideszhez köthető vállalkozók szeretnék megszerezni a kiadóvállalatot, piaci körökben sokáig Mészáros Lőrincet és Habony Árpádot emlegették potenciális vevőként. A felcsúti polgármester portfóliójába elsősorban a megyei lapok illettek volna (ezek közül 13-at már a tulajdonában lévő Mediaworks jegyez) - jegyzi meg cikkében a Magyar Nemzet.

Vajnára versenyjogi okokból eshetett a választás; a közvetett tulajdonában lévő Avalue Befektetési Kft.-t áprilisban alapították, a fő tevékenysége a vagyonkezelés.

Vajna András György (Andy Vajna) a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 friss listája szerint 60 milliárd forintos becsült vagyonnal a tizennegyedik legmódosabb magyar.