Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy budapesti, pizzakészítést és házhozszállítást végző egység tevékenységét függesztette fel azonnali hatállyal a Nébih január közepén. Az intézkedésre a helyszínen tapasztalt, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságok, így különösen a csótányok és egér jelenléte miatt került sor - írja közleményében a hatóság.

A jogsértési listán közölt adatok alapján a budapesti Práter utcában üzemelő Pizzakör Kft. ellen azért léptek fel, mert több súlyos higiéniai hiányosságot tártak fel. Az ellenőrök az üzlet egész területén, így a konyhában, a szárazáruraktárban, a szociális részben (öltöző, iroda), a közlekedőkben, a dagasztó, expediáló helyiségekben csótányok jelenlétét tapasztalták. A rovarok jól láthatóak voltak a falakon, a padozaton, a hűtőben, a fali polcokon, a készételes edényeken és a kiszállításhoz használt dobozokon is. A padozaton csótánytetemek is voltak. A konyhai hűtő mögött élő egeret találtak a Nébih ellenőrei.

Emellett a hatóság azt is tapasztalta, hogy más élelmiszerhigiéniai hiányosságok is voltak: például sérült, töredezett volt a fali csempe, a konyhában nagy felületen levált a mennyezeti festés. A hulladéktárolóból nyíló szárazáruraktár, a nyitott, takarítatlan hulladékgyűjtő edények, a poros, pókhálós falazat egyaránt veszélyeztetették az ott tárolt élelmiszer-alapanyagok tisztaságát. A szociális részben nem volt kézmosó, a konyhai kézmosónál kézfertőtlenítőszer.

Ráadásul még a hatóság 12 tétel jelöletlen, nem nyomon követhető és egy tétel lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert azonnali hatállyal kivont a forgalomból, illetve újbóli forgalomba hozatalát megtiltotta, valamint elrendelte az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését a pizzakiszállítást végző cégnél.

A pizzéria már rendbe tette az üzemet, így január 20-tól újra folytathatja tevékenységét, de a hely még bírságra számíthat.

Decemberben sok helyen tartott razziát és bukkant hasonló problémákra a Nébih.