A meghívásos közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben. A nyertessel a szerződést június 9-én kötötte meg az ajánlatkérő.

Indult még a tenderen a Magyar Bau Holding Zrt., az A-G HÍD Konzorcium, amelynek tagjai a HÍD Építőipari Zrt. és a G- HÍD Szolgáltató Zrt. Az SV KEHOP 2 Konzorciumot pedig a SADE - Magyarország Mélyépítő Kft. és a Veolia Water Solutions & Technologies Magyarország Zrt. alkotta.

A Napi.hu korábbi információi szerint a Magyar Vakond építi a csatornát Battonyán közel 4 milliárdért és 4,8 milliárdért a Tivadari híd környezetének építési munkáit is ez a cég végzi. A társaságot 2010-ben alapították, sokáig Szíjj László, és a tulajdonában lévő, Mészáros Lőrinc cégeivel gyakran együtt dolgozó, közpénzes tendereken sikeres Duna Aszfalt Kft. birtokolta.

A Magyar Vakond Kft. egyedüli tulajdonosa 2016 júliusa óta Varga Károly, korábban a Duna Aszfalt Kft. érdekeltsége volt. Varga Károly Mészáros Lőrinc tulajdonostársa a CLH Klímaszervíz Kft.-ben és a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.-ben is.

A tiszakécskei székhelyű cég 2015-ben 4,1 milliárd, 2016-ban pedig 1,6 milliárd forint osztalékot fizetett ki a tulajdonosnak. Varga Károly a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2017-es listáján a 22. helyen állt, 39 milliárd forint becsült vagyonnal.