"Korrekt tárgyalás, korrekt ajánlat: az inflációt jelentősen meghaladó emeléssel a Tesco egyértelműen jelezte, hogy a jelenlegi kihívásokkal teli gazdasági környezet ellenére is elkötelezett amellett, hogy továbbra is befektessen a munkatársak bérébe és juttatási csomagjába" - mondta Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), valamint a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) közötti, 2021-es bérfejlesztésről  szóló megállapodást jellemezte így az egyik tárgyaló fél. A Tesco és a szakszervezetek közötti megállapodás eredményeként a vállalat 2021. március 1-jétől minimum 250 ezer forint alapbéren foglalkoztatja a kollégákat. A teljes juttatási csomag így az átlagos műszakpótlékkal és túlórával, a 16 ezer forint cafetériával, a munkaerőpiaci sajátosságokra reflektáló lokációs pótlékkal Budapesten több mint 320 ezer forintra emelkedik, lokációs pótlék nélkül pedig 300 ezer forint körül alakul. (Ezek bruttó értékek, a nettó egyénenként eltérő lehet az adókedvezményektől és a pótlékoktól függően.)

"A 2020/2021-es pénzügyi év jelentős kihívások elé állított minket. A világjárvány alatt kollégáink a rendkívüli körülmények között is kitartóan és elkötelezetten végezték munkájukat, és ezt a Tesco három alkalommal is 40 ezer forint extra bónusszal ismerte el. Célunk az volt, hogy 2021-ben is olyan bérpolitikát folytassunk, ami a jelenlegi kihívásokkal teli helyzetben is egyszerre szolgálja a munkatársak és a fenntartható működés érdekeit. Az, hogy már a tárgyalások második fordulójában meg tudtunk állapodni a szakszervezetekkel azt jelzi, hogy a Tesco ajánlata találkozott az általuk megfogalmazott béremelési alapelvekkel is" - mondta Pártos Zsolt, a Tesco-Global Zrt. ügyvezető igazgatója.

A vállalat munkatársai számára az alapbéremelésen kívül vonzó juttatási rendszert alakít ki. Az évi összesen több mint 4 milliárd forintos csomag keretében a Tesco egyebek között díjazza a jubiláló munkatársakat, babacsomaggal köszönti a friss szülőket, beiskolázási támogatást és extra szabadnapot nyújt az iskolások szüleinek, támogatja a tescós gyerekek szünidei programjait, karácsonyi utalványt ad, ingyenes képzéseket és 10 százalékos vásárlási kedvezményt biztosít, továbbá az ingyenesen igénybe vehető Munkavállalói Támogatóprogram keretében életvezetési, pénzügyi és jogi kérdésekben segíti a munkatársakat és családtagjaikat. Mindezek mellett a Tesco Angyal Alapítvány évente több száz krízishelyzetbe került munkatárs számára nyújt anyagi segítséget.