A Reuters által idézet szakértők szerint az irányadó londoni tőzsdemutató 3,7 százalékos, a frankfurti 5,3 százalékos, a párizsi pedig 4,9 százalékos mínuszban kezdhet a hétfői záróértékéhez képest.

Hétfőn 4,9 százalékkal zuhant a New York-i értéktőzsde 30 vezető ipari részvényének DJIA indexe a felerősödött inflációs várakozásokra, ami alapján az eddigieknél nagyobb eséllyel emel kamatot márciusban az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed.

A tengerentúli lejtmenet Ázsiára is átterjedt, ahol szintén nagy gyengüléssel zártak a térségbeli tőzsdemutatók.

Kedden nem tesznek közzé tőzsdei trendet befolyásoló fontosabb makrogazdasági adatot Európában és a tengerentúlon.

Hétfőn a londoni FTSE-100 1,46 százalékos, a frankfurti DAX30 0,76 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig 1,48 százalékos mínuszban zárt. Ahogy New Yorkban is hat éve nem látott zuhanás volt.

Röviddel 8 óra előtt az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 68 cent (1,01 százalék) csökkenéssel 66,94 dolláron állt. A Brent ára január 3-ika óta először került 70 dollár alá.

A fotó forrása: Shutterstock.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!