Hiába van monopolhelyzetben, a Simicska-Orbán-szakítás óta a Class FM sem tudott akkora hasznot húzni piaci helyzetéből, mint a 2010-2014 közötti időszakban. Egy év alatt közel 670 millióval csökkent a rádió árbevétele. Simicska a csatorna eladása előtt szinte teljesen kiürítette az Adveniót. A cégből 1,55 mil­liárd osztalékot vontak ki, 250 millióval többet, mint két éve. Ráadásul az osztalékkifizetést a cég nyeresége önmagában nem fedezte, így 716 millió forint erejéig hozzányúltak a tartalékhoz is - írta a lap.

Szintén jelentős összeget, 700 millió forintot vontak ki a tulajdonosok a műsorgyártó cégükből, a Hung-Ister Zrt.-ből. Ez a részvénytársaság volt tavaly februárjáig a köztévé egyik legnagyobb beszállítója. Ez a cég is megérezte a szakítást: forgalma megfeleződött, profitja 40 százalékkal esett vissza.

A milliárdos üzletember (aki a (aki a Napi,.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2016 szerint 83 milliárd forint becsült vagyonnal a kilencedik legmódosabb magyar) egyik legrégebbi vállalkozása, a Hír TV is rosszabbul teljesített, mint a béke időszakában. Míg a 2013-as évet 7,6, a 2014-es esztendőt 7 milliárdos árbevétellel zárta, tavaly 4 milliárd volt a forgalma. Még ennél is durvábban esett vissza az adózás utáni nyeresége: 632 millióról 188 millióra.

A Simicskához kötődő üzleti kör a legjelentősebb visszaesést a közterületen, a plakátcégeknél szenvedte el. A hétfőn leadott négy társaság (Publimont, Euro Publicity, EuroAwk, A Plakát) mérlegeiből kiderül: az árbevételük megfeleződött, a profitjuk megtizedelődött, a kapott osztalék az ötödére esett vissza. Míg tavaly még 3,2 milliárdot tudtak kivenni a cégekből, idén "csak" 670 milliót - olvasható a Népszabadságban.