A Westend látogatóinak száma a járványidőszak legsúlyosabb napjaiban az átlagos forgalom 10 százalékára esett vissza: a korlátozások miatt a megszokott napi 55 ezer helyett alig több mint 5 ezer ember látogatta a bevásárlóközpontot - kezdi cikkét a 24.hu, amely szerint mostanra már kezd visszaállni a régi rend.

A kijárási korlátozások időszakéban viszont a bérlők nagyon aggódtak: semmi forgalom nem volt a plázában, de az üzleteknek a teljes bérleti díjat fizetniük kellett. Aztán a pláza vezetése reagált a helyzetre, csökkentették a működési költségeit, enyhítve a bérlők terheit, és személyre szabott megoldásokat ajánlottak. Akár átütemezték a fizetést, akár az üzemeltetési költségek csökkentését, az egyéb díjak (például a marketing-hozzájárulás) időszakos elengedését ajánlották fel.

Június második felére egyébként, annak ellenére, hogy a mozit még nem lehetett megnyitni, 80 százalékos szintre emelkedett vissza a napi látogatószám. Igyekeznek a zárt térben betartani a járványügyi védekezés szabályait, valamint hogy kényelmesebben lehessenek az emberek, a tetőteraszon található 3000 négyzetméteres zöldterületen új vendéglátóhelyeket nyitnak, szabadtéri sportprogramokat szerveznek, és a látogatókat is biztatják arra, hogy az információs pultnál felvehető piknikkosárral a kezükben kiüljenek a tetőkert füves területeire.