Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az alsó tagozatosok közül is sokan rendszeresen kapnak zsebpénzt, amely gyűjtögetésre ösztönzi őket. Egy átlagos kisiskolás pedig akár havi ezer forintot is meg tud takarítani a házimunkáért vagy az ajándékként kapott pénzéből. Csakhogy ennek a korosztálynak (6-14 évesek) jóval kevesebb banki megoldás kínálkozik a pénzgyűjtésre, megtakarításra, mint a 14 év felettieknek - írta a TakarékPont kutatására hivatkozva a TakarékBank közleményében. A fiatalokra jellemző megtakarítási hajlandóság erősítésére ezért a hálózat szeptembertől - korszerű formában - TakarékMatrica néven feléleszti az egykori takarékbélyeget.

A zsebpénzt a szülők többsége arra használná, hogy megtanítsa gyermekét a pénz helyes és tudatos használatára, amely általában a minél hosszabb ideig tartó gyűjtögetést jelenti - emelte ki a felmérés alapján Brezina Szabolcs, a TakarékBank vezérigazgató-helyettese. Hiánypótló megoldás lehet a TakarékMatrica-program. A hálózat felmérése során megkérdezett szülők közül sokan párosították a gyűjtögetést a nosztalgiával idézett takarékbélyeggel, amelynek kedvező hatását ma is egyértelműnek gondolják, sőt tudatos pénzügyi nevelési eszközt látnak benne. "Kiderült, a megkérdezett szülők 61 százaléka örülne annak, ha újraindulna a takarékbélyegek értékesítése - idézte a banki felmérés eredményét Brezina Szabolcs.

A matricás albumban - 3500 gyerek megkérdezésével végzett felmérés nyomán - az állatvilágot bemutató népszerű tematika feldolgozásán keresztül bővíthetik a gyerekek az élővilággal és a megtakarítással kapcsolatos ismereteiket - írta a pénzintézet.

Az TakarékMatrica szeptember 1-jétől hozzáférhető országszerte, kizárólag a TakarékPont fiókokban. A "megtakarító" matricára a felmérés eredménye szerint havi pár száz forinttól akár havi 2 ezer forintot is költhetnek majd a kisiskolások.