Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jelentős lépés, hogy a posta az állampapír értékesítését a legnagyobb hivatalokban szombatonként is elérhetővé teszi. A posta állampapír-forgalmazási tevékenységével hozzájárul az államadósság devizaarányának csökkentéséhez és az államadósság finanszírozásához - idézi a portál Németh Lászlóné, nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkárt.

Szarka Zsolt, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója emlékeztetett arra: a legtöbb pénzintézetben hétvégén nincs lehetőség a személyes ügyintézésre. A befektetési ügyek szombati intézésének lehetőségére pedig azért van szükség, mert sok ügyfélnek hétköznap nincs ideje befektetéseinek kezelésére.

A posta által közvetített befektetési portfólió legnépszerűbb elemeit az állampapírok jelentik, a postán keresztül elhelyezett állomány háromnegyedét teszik ki. Fontos tehát, hogy szombatonként is lehetőség nyílik a papíralapú állampapírok mellett, a dematerializált állampapírok forgalmazására, erre eddig még nem volt lehetőség a postán - tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

A Magyar Posta Befektetési Szolgáltató Zrt. oldalán már elérhető azoknak a postahelyeknek a listája, ahol az ügyfelek szombaton is intézhetik befektetési ügyeiket. A Magyar Posta jelenleg csaknem 650 milliárd forintos megtakarítási állományt kezel, értékpapírszámlával jelenleg 46 000 ügyfél rendelkezik.