A szabadidő eltöltéséhez leginkább fitnesztermekre és uszodákra lenne szükség Magyarországon - derül ki a K&H üzletet ide! programjának januári összesítéséből. A program keretében egy online térképes felületen bárki bejelölheti, hogy a közelében milyen szolgáltatást vagy üzletet szeretne.

A szavazás január végi állása szerint a szabadidő és utazás kategóriában a fitnesztermeket és uszodákat hiányolják a voksolók. A program szeptemberi indulása óta a részt vevők országszerte összesen 820 helyre kértek fitnesztermet, 473 helyre pedig uszodát, gyógyfürdőt vagy wellnessközpontot.

Budapesten például 195 uszodát létesítenének a szavazók. A fitnesztermek esetében Győrben és Szegeden is több tucat új egységre lenne szükségük a programban részt vevőknek. Az uszodák és fitnesztermek mellett népszerűek még a mozik: 300 helyre, többek között a Balaton mellé, Szerencsre és Hatvanba is kérték a szavazók.

A K&H friss összesítése szerint ugyanakkor kevesen szeretnének újabb tenisz- és focipályákat az országba. Előbbiből 51 darabra lenne szükség, utóbbiból pedig 48-ra, ami bőven elmarad az uszodák és fitnesztermek eredményétől.

A mozikkal szemben a színházak gyengébben szerepeltek, országszerte mindössze 21 helyre javasolták ezt: például Cegléden és Esztergomban jó lenne egy új színház a voksok alapján.

A külföldön - Belgiumban és Csehországban - már sikerrel alkalmazott program Magyarországon is meghaladta az előzetes várakozásoknál. Január végén az online térképnek már több mint 250 ezer látogatója volt, és csaknem 48 ezer szavazat jött.