Optikai szalonjainak feleslegessé vált műszereit értékesíti a Tesco áruházlánc online aukció keretében, a csaknem száz tétel együttes kikiáltási ára több mint 20 ezer euró - közölte az aukciót szervező Intergavel Kft.

Kocsis Csaba, a kft. ügyvezetője közölte: az árveréseken a tételek 85-90 százaléka azonnal gazdára talál, a Tescónak eddig az online aukciókból 150 millió forint feletti bevétele származott. Az elért bevétel eddig mindig meghaladta a kikiáltási árat átlagosan árverésenként, egyes tételek kivételével - jegyezte meg.

Az aukción szemészeti vizsgálóeszközökre, például dioptria- és pupillamérőkre, szemtükör-vizsgálókra lehet licitálni.

Közölték: a Tesco már évek óta az online aukciót választja, ha megválik a berendezések egy részétől, mert ez az értékesítési forma garantálja a tiszta versenyt. A társaság 2011 óta értékesíti online aukciókon feleslegessé vált eszközeit Magyarországon, a jelenlegi a huszonegyedik aukció.

A Tesco áruházláncon belül Magyarországon indult el elsőként ez az értékesítési forma, de az egyértelmű kedvező tapasztalatok nyomán a környező országok is hamarosan átveszik ezt a gyakorlatot - tájékoztatott Kocsis Csaba. Az árverés október 8-tól november 3-ig tart az árverés.