A kormányszóvivő megerősítette, hogy a társaságnak nem kell visszafizetnie a tavasszal kapott állami támogatást - írta az MTI-Eco. A General Electric (GE) 1,1 milliárd forintos munkahelymegtartó támogatásra pályázott a 4 plusz 1-es program keretében, és mintegy 650 millió forintot ítéltek oda a társaságnak - emlékeztetett Szollár Domokos. (A pályázatról bővebben itt olvashat.)

Szollár tájékoztatása szerint a General Electric a megítélt támogatásból 198 millió forintot használt fel. Azért csak ennyit, mert közben ismét beindult a termelés, így a cégnek már nem volt szüksége további segítségre - tette hozzá.

A General Electric múlt szerdán véglegesítette: a következő két évben 2570 embert bocsát el a fényforrás üzletágban Magyarországon. A létszámleépítés az uniós szabályok változása miatt a hagyományos izzó- és a fénycsőgyártást érinti, mivel fokozatosan kivonják a hagyományos izzókat az európai forgalomból. Az elbocsátások a jövő év első negyedévében kezdődnek meg, és a tervek szerint 2011 utolsó negyedévében fejeződnek be.