Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Nemzeti Konzultációs Központért felelős miniszteri biztos, Molnár Balázs még tavaly júliusban kezdte meg a munkáját, és mandátuma 2020. június 30-ig szólt volna, csakhogy a keddi Hivatalos Értesítőben megjelent utasítás szerint ezt már biztosan nem fogja kitölteni, ugyanis felmentették - szúrta ki az Mfor.hu.

Az ügyről megkérdeztek Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert is a szerdai kormányinfón, aki annyit közölt - a 24.hu szerint -, hogy bár nincs köze a menesztéshez, de az önkormányzati választásokig már nem lesz újabb nemzeti konzultáció. Utóbbi azért is furcsa, mert Rogán Antal kabinetminiszter június végén ezzel ellentétesnek tűnő nyilatkozatot tett.

"A kormány szeretné a nemzeti konzultációkat folytatni, és - akárcsak idén - jövőre is indít olyat, amely a következő költségvetés megalapozását készíti elő" - mondta akkor Rogán Antal. Ráadásul a kormány júliusban döntött források átcsoportosításáról, akkor a kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos feladatokra 5 milliárdot helyeztek át.