A svájci központú energiavállalat, a MET Csoport kereskedelmi vezérigazgatói pozícióját Klaus Reinisch tölti be 2020. december 1-jétől, aki az európai értékesítési divízió vezetéséért és a vállalat ambiciózus növekedési terveinek támogatásáért felel.

Reinisch több évnyi nemzetközi tapasztalattal rendelkezik,, dolgozott az Egyesült Királyságban, Délkelet-Ázsiában, a Közel-Keleten, az Egyesült Államokban - és legutóbb Ukrajnában. Korábban számos vezető vezetői posztot töltött be az energiaiparban, a D.Trading igazgatójaként a DTEK-csoport értékesítési, marketing és kereskedelmi tevékenységéért felelt, valamint a Trailstone globális LNG-üzletfejlesztési igazgatója volt. Emellett több mint hat éven át a malajziai Petronas Energy Trading üzletágának vezérigazgatójaként dolgozott, és a TAQA Abu Dhabi National Energy Company alelnöki pozícióját töltötte be.

Klaus Reinisch osztrák származású, de az elmúlt 30 évben nemzetközi karriert épített, így jó néhány országban élt és dolgozott. Üzleti alapdiplomát szerzett a Kaliforniai Lutherán Egyetemen, és nemzetközi menedzsment szakon MBA-t végzett az egyesült államokbeli Thunderbird Egyetemen.