Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közzététel nélküli szerződéskötést a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A verseny nélküli szerződéskötés indoka az, hogy a mostani feladat az előzményi eljárás alapján megvalósított befejező munkálatokhoz kapcsolódó építési feladatokat foglal magában.

A közel 4 milliárd forintból az Új Néprajzi Múzeumban megvalósuló Zoom kiállítás és az Interaktív tér teljes körű kivitelezését, továbbá a bérleményi területek kivitelezését kell elvégezni.

A Zoom kiállítás összesen 545 négyzetméteren valósul meg. A kiállítás elsődleges feladata, hogy a látogató betekintést nyerjen a Néprajzi Múzeum gyűjteményének volumenébe és sokszínűségbe. A kiállítás főleg a vizualitás nyelvén szól a látogatóhoz, látványos megoldásaival élményszerű programot kínál. A kiállítás kivitelezéséhez kapcsolódó feladatok túlnyomó részt építészeti és belsőépítészeti munkákat, illetve az ehhez kapcsolódó gyenge- és erősáramú szerelési feladatokat tartalmaznak.

Az Interaktív tér összesen 626 négyzetméteren valósul meg és a Múzeumba érkező egyéni és csoportos látogatók számára biztosít aktivitási lehetőséget, a múzeum küldetésével összefüggésben. Egyszerre közösségi tér, múzeumpedagógiai tér és workshop tér. A kivitelezési faladat részeként elsősorban építészeti, belsőépítészeti és ehhez kapcsolódó gyenge- és erősáramú szerelési feladatokat kell végezni.

A harmadik részt az Új Néprajzi Múzeum épületének intézményi és bérlői kérésre történő kialakítási munkák összessége alkotja.

A két céggel tavaly december 13-án kötött szerződést a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt.

A Napi.hu tavaly októberben írt az Új Néprajzi Múzeum építési költségének újabb emelkedéséről. Az intézmény generál kivitelezési munkáira kiírt közbeszerzést 2019 januárban a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Magyar Építő Zrt. nyerte meg, nettó 25 milliárd 970 millió forinttal. Ez 2020 augusztusában 32 milliárd 88 millió forintra emelkedett, amely végül 32 milliárd 312 millióra nőtt.