A Gazdasági Versenyhivatalnál tett bejelentés szerint a Nestlé Hungária Kft. a Cereal Partners Hungária Kft. 50 százalékának megvásárlásával a cég egyedüli tulajdonosává válik.

A Nestlé Hungária - a világ vezető, svájci székhelyű élelmiszeripari vállalata, a Nestlé SA magyarországi leánycége - megvásárolja a Cereal Partners Hungária üzletrészének 50 százalékát az amerikai General Mills International Ltd.-től, ezzel a Nestlé Hungária az addigi közös vállalkozás 100 százalékos tulajdonosává válik.

Az üzletrész vételára üzleti titok. A tranzakció kizárólag Magyarország területén valósul meg, a forgalmazott termékek körét nem érinti - tudta meg a Napi.hu Tompa Gábortól, a Nestlé Hungária vállalati kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatójától.

Gabonapehely importra alapították

A Cereal Partners Hungária 1996-ban gabonapehely termékek forgalmazására jött létre a Nestlé és a General Mills közös vállalataként. Tevékenységét ezen termékek importja jelenti magyarországi forgalmazásra és értékesítésre. A termékeket kizárólag a Nestlé Hungáriának értékesíti - közölte Tompa Gábor.

A minneapolisi székhelyű General Mills Inc. a világ több mint száz országában jelen van élelmiszeripari termékeivel, Magyarországon főként a Cheerios gabonapelyről és a Haagen-Dazs jégkrémekről lehet ismert, valamint a Nature Valley márkájú müzliszeleteiről.

Racionalizálnak

Mivel a Cereal Partners Hungária szolgáltatását csak a Nestlé Hungária részére végezte nem teljes funkciójú közös vállalatként, ezért az üzletrész megvásárlása által gyakorlatilag egy eddig kiszervezett tevékenység kerül internalizálásra - írta válaszában az igazgató. A Cereal Partners Hungária a közeljövőben beolvad a Nestlé Hungáriába. A tranzakció piaci hatással nem jár, annak célja alapvetően a folyamatok és a működési költségek racionalizálása - tette hozzá a Tompa Gábor.

A Cereal Partners Hungária nettó árbevétele az előző évinél közel négyszázmillióval nagyobb, 4,3 milliárd forint volt 2017-ben, az adózott eredmény 332 millió forint lett, amit fele-fele arányban osztalékként kifizettek a két tulajdonosnak - derül ki a Céginfo.hu adataiból.