A Netrisk-csoport két meghatározó tulajdonosa, a TA Associates és az MCI EuroVentures a mai napon közös projektcégen keresztül megvásárolta a cseh és szlovák online biztosításközvetítői piacon vezető pozíciót betöltő Klikpoji¹teni (a továbbiakban: Klik) 100 százalékos tulajdonrészét a Benson Oak befektetési banktól és annak társbefektetőitől. A lépés nyomán létrejön az a kelet-közép-európai online biztosításközvetítői platform, amelynek keretében a Netrisk-csoport tevékenysége immár a régió más országaira is kiterjed.

A Prágában, Pozsonyban és Usti nad Labemben is irodát működtető Klik Csehországban Klik.cz, míg Szlovákiában Klik.sk domain alatt transzparens díjösszehasonlítási lehetőséget biztosít ügyfeleinek többek között kgfb, casco, lakás- és utasbiztosítási, valamint kockázati életbiztosítási területeken. A társaság alapítója, Andrew Fuchs, valamint a menedzsment további tagjai a tulajdonosváltást követően is a cég vezetői maradnak.

A Benson Oak, Csehország és Szlovákia legrégibb befektetési bankja és társbefektetői a Klik 2011-es megalapítása óta befektetések sorozatának eredményeként a céget start-up vállalkozásból mára vezető branddé, több mint 120 alkalmazottat foglalkoztató társasággá fejlesztették.

Maxime Cancre, a TA Associates alelnöke kiemelte: "A Netrisk és a Klik egyesítése révén létrejön az a regionális online biztosításközvetítő platform, amelyet a Netrisk 2020 januári felvásárlásakor stratégiai célként határoztunk meg. Nagy örömünkre szolgál, hogy immár Andrew Fuchs, a Klik csapata és teljes üzleti tevékenysége is a Netrisk-csoportot erősíti."