Közzétette a bíróság az NHB Bank végelszámolásáról szóló végzését - közölte a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN). Ez azt jelenti, hogy megkezdődött a hitelezői igények bejelentésének a határideje, ami a március 20-i közzétételtől számított 60 nap, vagyis május 19-ig kell ezeket a postára adni.

A hitelezők igénybejelentésükre egy formanyomtatványt használhatnak, az igény bejelentése díjmentes. A végelszámoló ezt követően 15 napon belül elkészíti a követelésekről szóló jegyzéket, ezen belül külön kimutatja az elismert és a vitatott hitelezői igényeket. A végelszámoló a hitelezőket a követelésük minősítéséről a hitelezői igénybejelentési határidő elteltét követő 45 napon belül értesíti.

Az NHB Bank azon ügyfeleinek, akik kizárólag befektetési szolgáltatásból származó követeléssel rendelkeznek az NHB Bankkal szemben, az eljárás jelen szakaszában nincs teendőjük. Az értékpapír- és pénzeszközállomány vizsgálata során az Magyar Nemzeti Bank (MNB) nem tárt fel szabálytalanságot. Ezek az értékpapírok, ügyfélpénzek nem képezik a végelszámolási vagyon részét, és várhatóan teljes egészében kiadhatók lesznek.