Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Advenio Zrt. pályázati nyilvántartásba vételének alaki hibák miatti megtagadása miatt indított eljárásban a bíróság megerősítette, hogy a Médiatanács helyesen értelmezte az alaki érvényességi követelmények között az üzleti terv benyújtásához szükséges képlet hibamentes alkalmazására vonatkozó előírást, és azt is rögzítette, hogy a Médiatanács a törvényi határidőket betartotta - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

A Hold Rádiós és Televíziós Reklám Kft. nyilvántartásba vételével kapcsolatos bírósági végzés pedig kimondta, hogy a pályázati nyilvántartásba vétel külön nem támadható, mert az egy olyan eljárási aktus, amely a majdani pályázati döntés meghozatalát előzi meg, azt szolgálja. A törvényi szabályozás pedig egyértelműen rendelkezik arról, hogy mely döntésekkel szemben van helye jogorvoslatnak, és a pályázati nyilvántartásba vétel nem tartozik ezek közé - olvasható az NMHH közleményében.

A Médiatanács februárban az országos kereskedelmi rádiós frekvenciára (az egykori Class FM frekvenciájára) kiírt pályázatán két jelentkező közül csak az egyiket, a Hold Reklám Kft. pályázatát vette nyilvántartásba. A másik pályázó Advenio Zrt. nyilvántartásba vételét pedig elutasította. A hatóság korábbi közleménye szerint "az Advenio a hiánypótlást nem teljesítette megfelelően, üzleti terve hibás számításon alapult, így pályázata nem felelt meg a pályázati felhívásnak".

A Hold Reklám Kft. ügyvezetője Bakai Mátyás, aki tavaly októberig még a Radió 1-et üzemeltető, Andy Vajna tulajdonában lévő Radio Plus Kft.-t vezette. A Hold Reklám tulajdonosa az a Lucky Ventures Kft., amelyet Andy Vajna befektetőcége, az AV Investments Kft. alapított 2015 decemberében. Jelenleg már Bakai a Lucky Ventures tulajdonosa.

A kizárt pályázó Advenio Zrt. működtette egykor a Class FM frekvenciáját, a cég tulajdonosa 2016 májusától Michael McNutt Sláger Rádió Zrt.-je. Az utóbbi vállalkozás Simicska Lajos üzlettársától, Nyerges Zsolttól vette meg az Adveniót.

A budapesti vételkörzettel rendelkező Rádió 1 töretlenül terjeszkedik országszerte, vidéki rádiókkal közös hálózatba kapcsolva már mintegy harminc település vételkörzetében fogható.

A kép forrása: Unsplash.