Megérkezett a Kaiser Food Kft. által Írországból vásárolt sertésmájból készült termékek laborvizsgálatának eredménye, amely szerint a szóban forgó májasok nem tartalmaznak dioxint, így fogyasztásuk biztonságos. Amint arról korábban beszámultunk, a társaság önellenőrzés során kiderítette: két írországi üzemből is érkezett a céghez összesen 43,1 tonna sertésmáj, amiből 14 tonnát dolgoztak fel. E mennyiségből november 8. óta 77 tonna termék készült - ebből 57 tonna kikerült a kereskedelembe. Akkor a Kaiser Foodnál zárolták a gyanús alapanyagokat és a 20 tonnára rúgó késztermék-készletet.

A cég hozzátette, hogy az az októberben, Németországon keresztül beérkezett 7 tonna sertéshús, amely a hatóság hétfői tájékoztatása szerint írországi eredetű, valójában németországi előállítású.
QP | Quality Placement