Július 1-től indul a nagycsaládosoknak kitalált állami autóvásárlási program, amelynek keretében az arra jogosultak a vételár 50 százalékát, maximum 2,5 millió forint támogatást kapnak az új hétüléses autójukhoz.

A Skoda kedden közölte, hogy a legnagyobb SUV-ját, a Kodiaqot kínálja a nagycsaládosoknak. Lépett a Nissan is: a 2,5 millió forintos állami támogatás elérhetővé válik az X-Trail modellek új motorokkal történő bevezetésével.

Egy alap X-Trail Acenta felszereltségtől rendelhető hétüléses változatban, ez az autó a kedvezmény levonása után 6,8 millió forintos listaárról indul. A dízelmotoros változatok pedig Visia felszereltségtől rendelhetők hét üléssel és az állami kedvezmény levonása után 6,25 millió forinttól indul a listaár.

Az új dízelmotor egy 1,7 literes és 150 lóerős, két- és összkerékhajtású modellekhez választható kézi és automata váltóval egyaránt. Az új benzinmotor pedig egy 1,3 literes, 160 lóerős erőforrás, amely kétkerékhajtással és duplakuplungos sebességváltóval (DCT) érhető el.