Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa elvégezte a Budapest 92,9 MHz rádiós médiaszolgáltatási lehetőség közösségi jellegű használatára benyújtott pályázati ajánlatok alaki vizsgálatát - írja közleményében az NMHH.

A frekvencia tízéves használatára december 14-ig lehetett ajánlatot benyújtani, a határidőig három pályázat érkezett.

Jogorvoslatot kérhetnek a pályázók

A testület a frekvencián jelenleg is szolgáltatást nyújtó Klubrádió Zrt.-től hiánypótlást kér, míg a másik két pályázó, a Közösségi Rádiózásért Egyesület és az LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. ajánlatát alakilag érvénytelennek minősítette. A pályázók jogorvoslattal élhetnek a döntés ellen - közölte az NMHH.

Feltűnt az ATV és a NER is a pályázók között

A Közösségi Rádiózásért Egyesület az ATV országos televízió üzemeltetőihez köthető, az egyesület képviselője - a bírósági nyilvántartás szerint - Németh Sándor Szilárd, az ATV vezérigazgatója, aki az ATV-résztulajdonos Németh Sándor fia; ez az egyesület üzemelteti a budapesti Spirit FM rádióadót.

Az LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. egy 2020 márciusában bejegyzett egyszemélyes vállalkozás, a tulajdonosa a pécsi Biró Balázs, aki korábbi sajtóhírek szerint Andy Vajna vidéki rádiós terjeszkedésében működött közre a nevén lévő céggel, az LB Rádió Kft.-vel. (Ez a társaság később beolvadt a Rádió 1 zenés rádiót üzemeltető Radio Plus Kft.-be, ami Vajna halála után a felcsúti milliárdos Mészáros Lőrinc egyik munkatársához, Schmidt Zoltánhoz került - derül ki a Céginfo.hu adataiból.)

A csak Fidesz-delegáltakból álló Médiatanács szeptemberben jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg a Klubrádió médiaszolgáltatási jogosultságát a 92,9 MHz-es frekvenciára. A hatóság azzal indokolta a döntést, hogy a szolgáltató a médiatörvény rendelkezéseit ismételten megszegte.

A jövő februárban lejáró rádiós sugárzási jogosultságon jelenleg a Klubrádió hallgatható. A Médiatanács októberben azt közölte, hogy a pályázatok értékelésekor figyelembe veszik a médiaszolgáltatási tapasztalatot, "de a Klubrádió pluszpontot kaphat azért is, mert eddig is a 92,9 MHz frekvencián sugározta műsorát" - jegyezte meg közleményében a hatóság.